Nyheder‎ > ‎

Te, tin og trækøkken

indsendt 1. aug. 2011 14.18 af Christian Blom-Bloch   [ opdateret 8. aug. 2011 11.49 af Finn Strandby ]

Dagen startede kl.7.30 med klokkespil af leder Rasmus, 

hvorefter vi skulle skynde os til flaghejsning. Friske og vågne var vi nu klar til at spise morgenmad.

Efter morgenmaden skulle der ryddes op i lejeren, så den blev fin. Da det var gjort, skulle vi lave et lille smykke af tin. Pigerne kikkede deres smykkeskrin igennem for at finde den bedste form at støbe efter. Da vi var færdige med støbningen, fik vi lidt fritid, og der fik pigerne nusning af hinanden. Frode og Emil brugte tiden på stenslyngning ved svævebanen. Efter lidt tid blev det tid til at få frokost. Der blev ringet med klokken, og spejderne kom løbene fra alle sider. 


Efter frokost var vi forberedt på hårdt arbejde, for vi skulle slæbe rafter, så vi kunne få lavet vores eget spisebord, så vi kunne blive fri for at sidde ved et bord-bænkesæt. Da vi havde fået bygget det færdigt, skulle der hugges brænde. Frode og Emil var dem, der begyndte at svinge økserne først og fik hugget en MASSE brænde, så der kunne blive lavet et stort bål til aftensmaden. Da det blev tid til at lave aftensmad, blev vi det, man kalder en kyllingetæmmer, da aftensmadskyllingerne blev spiddet gennem røven og sat ind over bålet.


Alle spejdere sad klar ved det nye spisebord og var klar til at spise, hvor man godt kunne fristes til at sige, at ”tålmodighed er en dyd”, for når man er sulten på spejderlejr, er maden sjældent færdiglavet.

Da kyllingerne endelig kom på bordet, var der ro over lejren, og da i dag er jernalderdag, skulle vi kaste resterne af kyllingen ned i en spand på siden af spisebordet.

Efter maden var der lejrbål, hvor det lige pludselig begyndte at regne.”ØV”. Så vi bliver nok nød til at hænge tøjet på tørresnor i nat.

Christian og Sofie fik bamse og kyllinge flip og begynte at synge Bamse og Kylling og Disney sange. Da de var færdige med at synge og danse gik vi op og fik dessert, som bestod af is, te og ananas.

Og sådan sluttede en rigtig god dag.

Hilsen fra Frode og Emil :)  

Comments